Strategilo

Kasuta neid 3 napunaidet et oma brandi facebookis paremini promoda

Sotsiaalmeedia on täna suurim massmõjutus kanal. Facebooki kasutab üle 2 miljardi inimese maailmas, Eestis üle 650 000. Inimesed suhtlevad ning suhestuvad oma lemmik brändidega ja avastavad uusi iga päev. Y- generatsioonist üks-komandik eelistab suhelda oma lemmik kaubamärkidega vaid ja ainult sotsiaalmeedia vahendusel.
Konkurents sotsiaalmeedias on tihe. Iga päev luuakse palju uut sisu ja eristuda on üha keerulisem. Kuidas aga saavutada oma sisuga võimalikult suur reach ja leida uut jälgijaskonda?
 
Loo head ja kvaliteetset sisu
See tundub isenesest mõistetav, kuid tasub kordamist. Kvaliteetne sisu võidab alati ja on nurgakiviks sinu inbound marketing strateegias.
Kindlasti pea meeles, et sisu mida lood ühes sotsiaalmeedia kanalis ei pruugi töötada teises. Pigem võib öelda, et sisu, mida adapteerida 1-1 teise sotsiaalmeedia kanalisse polegi olemas. Testi ja õpi tundma oma auditooriumit.
Parim viis on jagada oma blogi postitust lühikese ja sisuka tutuvustusega, mis tõmbab inimesed blogisse lugema pikemat teksti. Head ja kasulikku sisu jagatakse oma sõpradega ja see levib veelgi kaugemale. Oled saavutanud proffesionaali (arvamusliidri) kuvandi oma kategoorias. Ülim tunnustus 🙂
 

Facebook retargeting
Kas teadsid, et 96% Sinu veebi külastanud inimestest ei ole valmis koheselt pakutavaid tooteid ja teenuseid ostma.
Remarketing ehk taasturundamine. Selline makstud strateegia (remarketing) annab võimaluse jõuda nende inimesteni, kes on lahkunud Sinu veebist ostu sooritamata. Läbi erinevate sõnumite toome nad veebisaidile tagasi (olgu selleks ost, päring, ostukorvi jäetud toodete ost, registreering….). Lisaks eeltoodud tegevustele suunamisele on sul võimalus need inimesed enda sotsiaalmeedia kontot jälgima saada ja läbi selle oma brändiga veelgi rohkem siduda.

Korralda mänge
Mängude korraldmaine on Facebookis töötanud aegade algusest. Läbi selle saad sa pakkuda oma tänastele jälgijatele võimalust kasutada Sinu toodet või teenust tasuta ja tõmmata tähelepanu uutes-potensiaalsetes tarbjates. Mängu korraldamine ei ole keeruline ja sa võid selle üles seada kasvõi homme.
Kõige lihtsam mäng, mida võid teha on jaga ja võida formaadis.Oluline on jälgida, et sa ei läheks Facebooki reklaamiseadustega vastuollu.

Neid kolme soovitust järgides saavutad paremaid tulemusi ja õigesti valitud strateegiaga kasvatad nii lojaalset jälgijaskonda, kui ka müüki.
Loe kindlasti ka meie teisi blogipostitusi, kuidas oma turundust efektiivsemaks muuta.