Strategilo

Facebookis turundamine

Sotsiaalmeedias turundamine tundub olevat kohustus igale endast lugupidavale ettevõttele. Kohal on nii väiksed mees-koer ettevõtted, kui suured monopoolsed asutused. Kõik tahavad saada oma ja ennast nähtavaks teha. Kuidas aga  turundada Facebookis paremini?

Mida rohkem ettevõtteid Facebookis turundab, seda kõrgemaks muutuvad reklaamihinnad ja raskem saavutada silmapaistvust. Eelmisel aastal kasvasid reklaamihinnad 35%. Muudatused algoritmides sellel aastal lubavad arvata, et need protsendid võivad sellel aastal olla tublisti suuremad. Alates 2018. aastast on räägitud uuest funktsioonist, mis eraldab sotsiaalse sisu reklaamitavast. See aga tähendab, et ettevõtete fännilehe postitused loetakse automaatselt reklaamsisuks ja nende orgaanilist levikut piiratakse veelgi.
Rahalise toeta postitus jõuab täna umbes 2%-ni jälgijaskonnast, mis tähendab et Facebook ei ole kindlasti “tasuta” turundamise kanal, milleks teda palju aastaid peeti. Ei ole ka mõtet oma lehele head sisu toota ja seda mitte rahalise toega “tõugata”.Võrdleksin seda luuletajaga, kes kirjutab sahtlisse.

Kõige alus on õige strateegia
Oma tänased strateegiad tuleb ümber vaadata ja leida optimaalseimad lahendused. Ei ole mõtet üle toota ja tühja paugutada.
Postitusi peab rahaliselt tõukama ja sellepärast soovitan vaadata oma postituskalender strateegilisema pilguga üle. Jah, postituskalender peab sul olema! Segmenteeri oma tänane jägijaskond. Lisaks vaata üle see sihtrühm kelleni lisaks tahetakse jõuda ja tee väga suunatud sisuga postitused kindlatele sihtrühmale.  Relevantne sisu kindlale sihtrühmale on võti.

Video ennekõike
Võimalusel kasuta videot  või visuaalset liikuvat pilti, kuna Facebook armastab videot. Video reach on 135% suurem, kui staatilisel pildil, mis tähendab, et videoga saavutad parema ja odavama kontaktihinnaga tulemusi oma kampaanias.

Suurim meediakanal?
Facebook on reklaamikanal, millest ei saa enam mööda vaadata, meeldib see Sulle või mitte. Enamus Sinu toote/teenuse tarbjaskonda on Facebookis. Selleks, et teha korralikku ja tulemuslikku tööd ei piisa eilsetest teadmisest. Platvorm on pidevas muutumises ja läbi selle on oluline tänased strateegiad paika loksutada.

Sul tekkis huvi, kuid endal pole aega asjaga tegeleda, siis anna meile teada ja tuleme appi. Haldame sotsiaalmeedia kontosid ja loome väärtuslikku sisu, mida saad taaskasutada ka aastate pärast. Õigesti tegutsedes on sotsiaalmeedia siiani odavaim viis suhelda oma klientidega vahetult ja jõuda soovitud tulemusteni.